Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между “Катлея - Д” ЕООД, гр. Банско, ул. Захари Стоянов № 24, представлявано от Георги Лалев, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОЛЗВАТЕЛИ, на електронния магазин www.cvetenrai.bg, наричан по-долу „ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН”.

Общите условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

За целите на настоящия сайт, посочени по-долу понятия се влага следния смисъл:

  • ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН е интернет сайтът cvetenrai.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба. ДОСТАВЧИКЪТ си запазва правото едностранно да променя съдържанието на електронния магазин, както и начините на достъп до него.
  • ПОРЪЧКА е направената от ПОЛЗВАТЕЛЯ заявка за покупка на една или повече конкретни стоки чрез електронния магазин. След окончателно потвърждение на поръчка по имейл или телефон от страна на ДОСТАВЧИКА, статусът на поръчката се променя от непотвърдена на потвърдена.
  • ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА е сключеният от разстояние чрез електронния магазин договор между ДОСТАВЧИКА и ПОЛЗВАТЕЛЯ за покупко-продажба на стока.
  • КУРИЕР е лице, осъществяващо дейността си в съответствие с изискванията на Закона за пощенските услуги, което физически доставя закупената стока до посочен от ПОЛЗВАТЕЛЯ адрес.


I. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование на Доставчика: “Катлея - Д” ЕООД

Седалище и адрес на управление: гр. Банско, ул. „Цар Симеон“ 30

Адрес за упражняване на дейността: магазин „Цветен рай“ гр. Банско, ул. „Цар Симеон“ 30

Данни за кореспонденция: гр. Банско, ул. „Цар Симеон“ 30, E-mail: office@cvetenrai.com, тел: +359 898 444 060


II. НАЧИНИ НА ПОКУПКА

Покупка от магазин „Цветен рай“ може да направите онлайн през сайта cvetenrai.com, по телефона или да закупите желаните от Вас продукти директно от нашия магазин в гр. Банско, ул. „Цар Симеон“ 30.

1. Онлайн поръчка - може да направите на нашия ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН - cvetenrai.com, с регистрация на профил или платите като гост.

2. Поръчване на продукти по телефона - при този вариант може да направите своята поръчка на телефон 0898 444 060, където наш колега ще приеме поръчката Ви.

3. Може да закупите желаните от Вас продукти директно от нашия магазин „Цветен рай“ на адрес: гр. Банско, ул. „Цар Симеон“ 30 с работно време:

Понеделник - Събота от 9:00 до 20:30 часа

Неделя от 9:00 до 17:00 часа.

Работно време за приемане на поръчки:

1. През сайта - по всяко време на денонощието.

2. По телефона – от 9:00 до 20:00 часа всеки ден.


III. ОНЛАЙН ПОРЪЧКА И ДОСТЪП ДО ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

1. Достъпът на ПОЛЗВАТЕЛИТЕ до електронния магазин е безплатен. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да пазарува, като регистрира свой профил на сайта или като плати като гост, за което не е необходима регистрация. Регистрацията в сайта е безплатна, като за целта следва да се попълни форма, достъпна на интернет страницата на електронния магазин. Регистрираният клиент може да използва всички предлагани функционалности на интернет страницата на електронния магазин.

2. За всяка стока в електронния магазин е указана цена, основни характеристики и допълнителна информация, спомагащи за информирания избор на ПОЛЗВАТЕЛЯ. Всички посочени цени са в лева с включен ДДС, освен ако изрично не е указано друго.

3. За да заяви поръчка от електронния магазин, ПОЛЗВАТЕЛЯТ следва да посочи:

• адрес на своя електронна поща;

• адрес за доставка на стоката и фактуриране;

• данни за контакт на представляващото лице – имена и телефон.

4. Вдясно от снимката на продукта в електронния магазин е позициониран бутон КУПИ. Изборът на този бутон запазва селектирания продукт във виртуална пазарска кошница на ПОЛЗВАТЕЛЯ. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да разглежда, добавя и премахва стоки от съдържанието на кошницата, като съдържанието се запазва в рамките на 15 минути. За да заяви дадена поръчка, ПОЛЗВАТЕЛЯТ следва да избере бутон ПОТВЪРДИ ПОРЪЧКАТА, който е активен, след като е избрана поне една стока посредством бутона КУПИ и е попълнена необходимата информация във всички стъпки на поръчката.

5. При заявена поръчка, ПОЛЗВАТЕЛЯТ получава писмено потвърждение на посочените от него електронен адрес и/или мобилен телефон, като в потвърждението се посочва номерът на поръчката, както и датата и часът на създаването й.

6. Цветята са предмет на сезонна наличност. В случай, че някой от цветята не е на разположение в букетът (композиция или кошница), в заявената поръчка, нашият флорист ще замени с подобно цвете в същата форма, стил и цвят. Броят на стъблата, опаковката и контейнера могат да варират. 

7. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да заяви поръчка в електронния магазин 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Поръчките се обработват от консултант на cvetenrai.com във времевия интервал от понеделник до петък от 9:00 - 18:00 часа и в събота от 9:30- 15:00ч. 

Всички поръчки, направени до 12:00 ч. в работен ден, се обработват и изпращат в рамките на същия ден, поръчки направени след 12:00 ч., се обработват на следващия работен ден.

8. Услугата „Поръчка и доставка в същия ден“.

Ако ПОЛЗВАТЕЛЯТ направи заявка чрез сайта или по телефона до 11:00 часа, ще извършим доставка в рамките на същия ден за следните населени места: гр. Банско, Разлог, Баня, Добринище, Бачево, Драглище, Белица и Якоруда. Доставката се извършва със собствен транспорт по ценоразпис описан в точка ЦЕНИ ЗА ДОСТАВКА. 

9. След потвърждаване на поръчка, автоматизираната система на електронния магазин уведомява ПОЛЗВАТЕЛЯ с електронно съобщение за получаване на поръчката. Служител на cvetenrai.com ще позвъни на посочения в поръчката телефон за потвърждението и.  Доставка се извършва само при успешно регистрирана и потвърдена по телефона поръчка. Поръчки, заявени с некоректни или непълни данни за ПОЛЗВАТЕЛЯ, се анулират поради невъзможност да бъдат изпълнени. Статусът им се променя на отхвърлена.


IV. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

При покупка от ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН, плащане може да се извърши по един от следните начини:

1. Плащане в брой на куриера при доставка:

a. Ако доставка е за едно от следните населени места: гр. Банско, Разлог, Баня, Добринище, Бачево, Драглище, Белица и Якоруда – може да заплатите при доставката на нашия кутиер.

b. При доставка до други градове в страната – с наложен платежна, използваяме куриерска фирма Спиди.

       2. Онлайн чрез българската система за електронни плащания ePay.bg.

       3. Плащане на място в магазина.

       4. Банков превод

За всяка поръчана стока ПОЛЗВАТЕЛЯТ следва да заплати цената, която е обявена в ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.
Безплатна доставка за Банско

ул. "Цар Симеон" 30, гр. Банско

Понеделник - Събота: 9:00 - 20:30 ч.

Неделя: 9:00 - 17:00 ч.